Babeczki z owocami i bezą

Babeczka z owocami i bezą

Pyszny deser, któremu nie można się oprzeć 🙂

 

Składniki

1/2 kostki margaryny Kasia

2/3 szklanki mąki krupczatki

2 łyżki cukru pudru

3-4 łyżki zimnej wody

 

1/2 szklanki śmietany 30%

2 jajka

1 łyżka cukru pudru do śmietany

3 łyżki cukru kryształu do białek

1 łyżka mąki pszennej

1 szklanka owoców (wiśnie, maliny, truskawki)

2 łyżki wiśniówki

 

Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, margaryny i wody zagnieść ciasto. Wykleić nim dwie foremki o średnicy 13 cm. Śmietanę kremówkę ubić, dodać żółtka i cukier – zmiksować. Dodać mąkę i wiśniówkę, wymieszać. Dodać owoce.

Obraz 3372

 

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Do foremek wyklejonych ciastem wlać masę, a na wierzch wyłożyć pianę.

Obraz 3373

Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Przestudzić w uchylonym piekarniku.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s