Babka orzechowo-karmelowa

Babka orzechowo-karmelowa

 

Składniki

4 jajka

1,5 szklanki mąki pszennej

0,5 szklanki mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3/4 szklanki cukru

3/4 kostki margaryny

10 dkg orzechów włoskich

1/2 puszki masy karmelowej

 

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na puszystą pianę, zmiksować z żółtkami i wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać rozpuszczoną margarynę. Ciasta podzielić na 2 części. Do jeden dodać posiekane orzechy, a drugą zmiksować z karmelem. Wylać warstwami na wyłożoną papierem blaszkę (u mnie keksówka 11×25). Piec w 180 stopniach do suchego patyczka (około 60-70 minut)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s