Filet z kurczaka w miodzie

Filet z kurczaka w miodzie

Składniki

1 pojedyncza pierś z kurczaka

2 łyżeczki miodu

1 łyżeczka pikantnego ketchupu

1 łyżeczka ostrej musztardy

Ognista mieszanka przypraw Kamis

1 łyżka masła

1 łyżka oleju

1/4 szklanki białego wytrawnego wina

 

Sposób przygotowania

Miód, ketchup i musztardę wymieszać. Filet z kurczaka naciąć w kratkę z obu stron. Natrzeć dokładnie przygotowaną mieszanką. Oprószyć przyprawami. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.

Olej i masło rozgrzać na patelni. Fileta obsmażyć z obu stron na złoto. Podlać winem i przykryć. Dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić w plastry. U mnie ze smażonymi w ziołach ziemniaczkami i surówką z selera. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s