Filet z kurczaka z żurawiną

Filet z kurczaka z żurawiną w winno miodowym sosie

Składniki

1 filet z kurczaka

100 g żurawiny

1 cebula

2 łyżki miodu

3/4 szklanki białego wytrawnego wina

sól, pieprz

słodka papryka

2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania

Fileta przekroić wzdłuż na pół, posypać solą i pieprzem, skropić winem i odstawić do lodówki. Żurawinę zalać winem z dodatkiem miodu. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić. Fileta osuszyć, pokroić w paski i oprószyć mąką z przyprawami. Dodać do zeszklonej cebuli i podsmażyć.

Do mięsa dodać żurawinę z winem i smażyć aż sos się zredukuje. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s