Jajecznica z podgrzybkami

Jajecznica z podgrzybkami

 

Pyszna, idealna na niedzielne śniadanie 🙂

Składniki

2 jajka

1 średnia cebula

4 łyżki odgotowanych podgrzybków

lub innych grzybów leśnych

50 g masła

olej

sól, pieprz

szczypiorek do dekoracji

 

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać odgotowane grzyby, podsmażyć 1-2 minuty, dodać masło, smażyć około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Wbić jajka i mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s