Karczek z warzywami

Karczek z warzywami

Kotlety z karczku z farszem z włoszczyzny

 

Składniki

2 kotlety z karkówki

1 marchewka

1/2 pietruszki

1/4 selera

kawałek pora

1 papryczka chili

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

do panierowania:

1 jajko

bułka tarta

sól, pieprz

słodka papryka

 

Sposób przygotowania

Pora pokroić w półplasterki, chili posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce. Wszystko wsypać na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć. Podlać wodą i dusić 15 minut. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować do zgęstnienia.

Mięso rozbić, posypać solą i pieprzem. Na rozbite mięso nałożyć farsz i złożyć na pół. Opanierować dwa razy i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Do pozostałego farszu dodać 1/3 szklanki wody, doprawić i zagotować. Polać nim usmażone kotlety. Smacznego 🙂

skanowanie00076

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s