Karp smażony

Karp smażony

Świąteczny bestseller 🙂

Składniki

karp (około 1,5 kg)

2 cebule

1 jajko

bułka tarta

mąka

sól, pieprz

olej do smażenia

 

Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć, oczyścić i pokroić według uznania. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Kawałki ryby obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażyć na małym ogniu na złoty kolor.

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażoną rybkę przełożyć do cebuli, przykryć i podsmażyć 2-3 minuty. Podawać ze świeżym pieczywem.

karp-smazony

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s