Karp w śmietanie

Karp w śmietanie

Rozpływa się w ustach 🙂

Składniki

6 kawałków karpia

200 ml śmietany 12%

2 duże cebule

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Karpia posolić, popieprzyć i położyć na cebuli.

Kiedy będzie widać że ryba jest już usmażona (zmieni kolor na biały), zalać śmietaną i smażyć na małym ogniu aż do jej zredukowania. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s