Racuszki z otrębami

Składniki

1 szklanka mleka

3/4 szklanki otrąb owsianych

3/4 szklanki mąki

1 jajko

3 łyżki cukru

1 cukier waniliowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyża octu winnego

2 jabłka / u mnie własne ze słoika

olej do smażenia

 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, na końcu dodać jabłka (pokrojone w kostkę lub ze słoika). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s