Filety z udka kurczaka z porem

Chicken thigh fillet with leek

Składniki / Ingredients:

2 filety z udka kurczaka / 2 chicken thigh fillet

1/2 pora / 1/2 leek

1/2 marchewki / 1/2 carrot

1/2 jogurtu naturalnego małego / 100 ml natural yougurt

2 ząbki czosnku / 1 garlic cloves

2 łyżki masła / 2 tbsp butter

sól, pieprz / salt, pepper

jajko / egg

bułka tarta / breadcrumbs

 

Sposób przygotowania

Pora pokroić w półplasterki, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać masło i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.

Mięso lekko rozbić jeśli nałożyć nadzienie i zwinąć w roladkę. Panierować dwukrotnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem i bułce tartej. Usmażyć na małym ogniu na złoty kolor.

Pozostałego pora z marchewką podgrzać, zdjąć z ognia i zalać jogurtem. Dokładnie wymieszać.

U mnie z ryżem polanym sosem porowym i posypanym świeżo mielonym pieprzem i ze smażoną, czerwoną kapustą. Smacznego 🙂

skanowanie00030

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s