Roladki drobiowe z nadzieniem brokułowym

Chicken roulade with broccoli filling

Składniki

1 pojedynczy filet z kurczaka / 1 chicken breast

1 brokuł / 1 broccoli

2 woreczki ryżu / 200 g rice

1 kulka mozzarelli (125g)

sól, pieprz / salt, pepper

panierka:

1 jajko / 1 egg

bułka tarta / breadcrumb

do smażenia: / frying:

masło, olej / butter, oil

 

Sposób przygotowania

Brokuła ugotować w osolonej wodzie. Kilka różyczek rozdrobnić widelcem, wymieszać ze starta na tarce mozzarellą, doprawić solą i pieprzem. Filet przekroić na 2 części, rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem. Na filetach rozsmarować masę brokułową, zwinąć i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pozostałego brokuła rozdrobnić widelcem i podsmażyć na maśle. Wymieszać z ryżem. Roladki smażyć na małym ogniu z czterech stron na złoty kolor. Podawać z zielonym ryżem. Smacznego 🙂

skanowanie00021

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s