Roladki po bawarsku

 

Pyszne mięsko na niedzielny obiad 🙂

(Bavarian pork rolls)

Składniki: / Ingredeints:

2 kotlety z karkówki / 1 pork chop

20 dkg kapusty kiszonej / 20 dkg sauerkraut

4 plasterki boczku / 4 slices becon

1 cebula / 1 onion

2 pieczarki / 2 mushrooms

sól, pieprz / salt, pepper

słodka papryka / sweet paprika

zioła prowansalskie / dried herbs

3 łyżki mąki / 3 tbsp flour

olej do smażenia / oil

 

Sposób przygotowania: / Method:

Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.

Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.

Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.

Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego 🙂

Cut the onion and fry in hot oil, add sliced mushrooms and after 10 minutes  – sauerkraut. Fry another 15 minutes and season with pepper. Tenderize chops with meat mallet. Roll chops with becon and filling inside. Rolls dredge with flour and spices, fry on all site, add remaining sauerkraut with mushrooms, pour 1/2 cup water, cover and simmer 10 minutes. Enjoy your meal!

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Roladki po bawarsku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s