Ruskie krokiety

Krokiety z farszem do ruskich pierogów, szybsze do zrobienia a tak samo smaczne 🙂

(Croquettes with potatoes and curd cheese)

 

Składniki

farsz: / filling:

0,5 kg ziemniaków (po obraniu) / 0,5 kg potatoes

1 kostka białego sera (20 dkg) / 20 dkg curd cheese

1 duża cebula / 1 big onion

pieprz, sól / papper, salt

 

naleśniki: / pancakes:

2 szklanki mleka / 2 cups milk

1,5 szklanki maki / 1,5 cup

1 jajko / 1 egg

1/2 łyżeczki soli / 1/2 tsp salt

1 łyżka oleju / 1 tbsp oil

 

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przestudzić i razem z serem przepuścić przez maszynkę. Wymieszać z podsmażoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem.

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć naleśniki. Nakładać na nie farsz i zawijać. Przed podaniem podsmażyć. Smacznego 🙂

 

Boiled potatoes grind with curd cheese and mix with fried onion. Season to taste.

Fry pancakes and roll with filling insise. Fry croquettes before serving. Enjoy your meal!

skanowanie00067
Wegetariański obiad VI

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Ruskie krokiety

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s