Sałatka z zupek chińskich

Szybka i smaczna. Po imprezie nic nie zostało 🙂

Składniki

2 zupki chińskie (rosół)

1/2 puszki czerwonej fasoli

3 jajka

2-3 kawałki marynowanej papryki

4 ogórki marynowane

3-4 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Makaron z zupek pokruszyć, dodać przyprawę z jednej zupki, zalać niewielką ilością wody, przykryć i odstawić, żeby makaron napęczniał. Fasolę odcedzić, jajka ugotować na twardo. Paprykę, ogórki i jaka pokroić w kostkę dodać do makaronu (w razie potrzeby makaron odsączyć na sicie z nadmiaru wody). Dodać majonez i musztardę, doprawić. Schłodzić przed podaniem. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s