Słodko-ostre skrzydełka

 

Uczta do podniebienia 🙂

Składniki

0,5 kg skrzydełek

3 łyżki pikantnego ketchupu

2 łyżeczki miodu

1 łyżeczka musztardy

1 papryczka peperoni

2 łyżki oleju

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Skrzydełka umyć i dokładnie wymieszać z marynata. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Przed upieczeniem posypać przyprawami i skropić olejem. Piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

skanowanie00061

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s