Surówka z czerwonej kapusty

Bo kapusta jest zdrowa 😉

1/4 główki czerwonej kapusty

4 ogórki kiszone lub marynowane

1/2 cebuli

1 łyżeczka musztardy

4 łyżki oleju lub oliwy

sól, pieprz

sok z cytryny

 

przygotowanie:

 

Kapustę poszatkować i przez kilka minut sparzyć w gotującej się, osolonej wodzie. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny i wystudzić. Dodać pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki, drobno pokrojona cebulę, musztardę, olej, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s