Szynka pieczona

 

Pyszna, domowa wędlina

Składniki

szynka wieprzowa ok 1,5 – 2 kg

5-6 ząbków czosnku

2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy

sól zwykła i do peklowania

pieprz

kminek

olej

 

Sposób przygotowania

 

Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skropić olejem i posypać kminkiem. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Przed wstawieniem do piekarnika przykryć folią aluminiową. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 1,5 godziny. Przed końcem pieczenia zdjąć folię i przypiec mięsko z wierzchu.

Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s