Śledzie ziołowe

W cebulce z ziołami i suszonymi pomidorami

Składniki

3 filety a’la matias

2 cebule

1/2 łyżeczki soli ziołowej

1 łyżeczka ziół prowansalskich

2-3 suszone pomidory w oleju

olej lub oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na patelnię, dodać przyprawy, pokrojone pomidory i podlać olejem z pomidorów. Zeszklić i wystudzić. Śledzie pokroić, przykryć cebulą, w razie potrzeby zalać olejem. Przykryć i wstawić do lodówki do następnego dnia. Smacznego 🙂

skanowanie00065

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s