Udka w miodzie

Składniki

12 udek z kurczaka

50 dkg pieczarek

1 cebula

3 łyżki miodu

3 łyżki koncentratu pomidorowego

1 kostka bulionu warzywnego

chili, pieprz kajeński

pieprz czarny, sól

słodka papryka

vegeta

olej

 

Sposób przygotowania

Udka umyć i okroić z nadmiaru tłuszczu. Ponacinać skórę. Posypać przyprawami, polać olejem. Dokładnie wymieszać, żeby przyprawy wszędzie dotarły. Tak przygotowane mięso odstawić do lodówki, najlepiej na noc.

Udka obsmażyć i przełożyć do blaszki. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i podsmazyć. Wyłożyć na udka. Kostkę rozpuścić w 1 szklance wody, wymieszać z miodem i koncentratem, zalać udka. Piec do godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

skanowanie00012

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s