Warzywne gofry

Pyszne i sycące śniadanko 🙂

Składniki

15 dkg mąki

10 dkg margaryny

2 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 szklanki ciepłego mleka

1/2 małej cukinii

1 marchewka

5-6 pieczarek

1 dymka

sól, pieprz

zioła prowansalskie

słodka papryka

 

Sposób przygotowania

Cukinię, marchewkę i pieczarki zetrzeć na grubym oczku. Pieczarki podsmażyć. Dymkę posiekać.

Margarynę zmiksować z jajkami, dodać mąka, proszek do pieczenia i mleka, wymieszać. Dodać warzywa i przyprawy. Gofrownicę lekko natłuścić. Opiekać gofry na złoty kolor. Podawać z ketchupem. Smacznego 🙂

Wegetariański obiad VI

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s