Wytrawne babeczki

Smaczna przekąska 🙂

Składniki

ciasto:

20 dkg mąki

10 dkg margaryny

3-4 łyżki śmietany

1/2 łyżeczki soli

1 łyżeczka ziół prowansalskich

farsz:

2 filety z udka kurczaka

1/2 główki młodej kapusty

5-6 pieczarek

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Z podanych składników przygotować ciasto i odłożyć na pół godziny do lodówki. Filety z udek pokroić w drobną kostkę. Obsypać solą i pieprzem i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i starte na grubym oczku pieczarki. Podsmażyć. Doprawić do smaku.

Foremki do babeczek natłuścić. Wykleić ciastem. Napełnić farszem. Foremką do babeczki wyciąć z ciasta kółka i przykryć babeczki. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

skanowanie00064skanowanie00040skanowanie00077

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s