Zapiekanka makaronowa

Składniki

25 dkg makarony świderki

1 słoik/puszka krojonych pomidorów

10 dkg mrożonego szpinaku w liściach

5 plasterków boczku

1 papryczka chili

3 łyżki śmietany

15 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Pomidory i zamrożony szpinak przełożyć na patelnię. Kiedy woda odparuje dodać pokrojony w paseczki boczek i chili. Przyprawić. Podsmażyć 5 minut.

Sos wymieszać ze śmietaną, dodać makaron i przełożyć do naczynia do zapiekania.

Całość posypać żółtym serem, słodką papryką i ziołami. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s