Zawijaski z ciasta francuskiego

z zielonym farszem

Składniki

1/2 płata ciasta francuskiego

100 g świeżego szpinaku

1/2 małej cukinii

garść mrożonego groszku

3 ząbki czosnku

olej, masło

sól, pieprz

curry

 

Sposób przygotowania

Szpinak podsmażyć na łyżce masła do zwiędnięcia, dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć na ciasto francuskie. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, doprawić solą, pieprzem i curry, wyłożyć na ciasto. Całość posypać groszkiem.

Ciasto z farszem zwinąć w roladę i pokroić na 2-centymetrowe plasterki. Krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s