Żeberka z pieczarkami

 

Składniki

0,5 kg żeberek wieprzowych

0,2 kg drobnych pieczarek

1 cebula

sól, pieprz

zioła prowansalskie

słodka i ostra papryka

olej

 

Sposób przygotowania

 

Żeberka przekroić na kawałki, obsypać przyprawami, skropić olejem i obsmażyć ze wszytskich stron. Przełożyć do rękawa.

Cebulę pokroić i podsmażyć na złoty kolor, przłożyć do żeberek.

Pieczarki obsmażyć w całości i przełożyć do mięsa.

Rękaw do pieczenia związać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.

Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s