Ziemniaczki w zielonym sosie

Małe urozmaicenie tradycyjnych ziemniaków

 

Składniki

młode ziemniaczki, ilość zależna od upodobań i potrzeb 🙂

sos:

1/4 zielonej papryki

3 ząbki czosnku

1 czuba łyżka posianego koperku

sok z 1/2 cytryny

3 łyżki oleju

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Ziemniaczki ugotować w osolonej wodzie. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek obrać, dodać sok z cytryny, koperek i zmiksować blenderem. Dodać olej i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. 1 łyżek sosu dodać do odcedzonych ziemniaków i potrząsnąć kilka razy garnkiem. Ziemniaki wyłożyć n talerz i polać sosem. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s