Ziemniaczki z rękawa

Zamiast zwykłych ziemniaków (instead of boiled potatoes)

Składniki / ingredients

0,5 kg ziemniaków / 1/2 kg potatoes

1 marchewka / 1 carrot

1 cebula / 1 onion

1/4 selera / 1/4 celery

3 ząbki czosnku / 3 garlic cloves

sól, pieprz / salt, pepper

zioła prowansalskie / dried herbs

pieprz kajeński / cayenne pepper

słodka papryka / sweet paprika

suszone pomidory w płatkach / dried tomatoes

3 łyżki oleju / 3 tbsp oli

 

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w piórka, selera w zapałkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa posypać przyprawami, polać olejem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do rękawa i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut.

 

Potatoes, onion and carrot cut into slices, add julienne celery and smashed garlic. Vegetables sprinkled with spices, drizzle with oil and mix thoroughly. Put vegetables into the roasting tube and put into the oven for 45 minutes (temperature 180 degrees).

Wegetariański obiad VI

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s