Zupa a’la gulaszowa

Sycąca i aromatyczna

Składniki

1 porcja rosołowa

30-40 dkg mięsa gulaszowego

włoszczyzna

30 dkg fasolki szparagowej

3-4 ziemniaki

2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

mielony kminek

 

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami. Podsmażyć na oleju.

Porcję rosołową zalać wodą, zagotować, zdjąć szumowiny. Dodać włoszczyznę. Gotować pół godziny. Wyjąć porcję i włoszczyznę, wrzucić podsmażone mięso. Włoszczyznę pokroić drobno, dodać do zupy, mięso z porcji również. Doprawić.

20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 10 minutach fasolkę. Przecier rozmieszać z chochelką zupy i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego 🙂

Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s