Zupa z groszkiem

Czerwono-zielona zupka 🙂

Składniki

20 dkg serc drobiowych

kilka żołądków drobiowych

po kawałku selera, pora i pietruszki

1 marchewka

100 g drobnego makaronu

1/2 puszki groszku

1 jogurt naturalny

2 łyżki posiekanego koperku

1 łyżeczka jarzynki

 

Sposób przygotowania

Serca poprzekrawać i dokładnie wypłukać, żołądki oczyścić. Podroby zagotować i odszumować. Marchewkę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, selera i pietruszkę w mniejsze kawałki. Dodać do wywaru. Wsypać jarzynkę. Zmniejszyć gaz, przykryć i gotować do miękkości ser i żołądków. Pod koniec gotowania dodać makaron i groszek. Gotować jeszcze około 10 minut. Jogurt zahartować i wlać do zupy. Dodać koperek. Wymieszać. Doprawić. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s