Cytrusowe skrzydełka

W pomarańczowo-cytrynowej marynacie

Składniki

0,7 kg skrzydełek

sól, pieprz

słodka papryka

curry

marynata:

1 pomarańcza

1/2 cytryny

1 papryczka chili

1 łyżka masła

1 łyżka cukru

 

Sposób przygotowania

Masło z cukrem rozpuścić w rondelku. Dodać sok z pomarańczy i cytryny oraz posikana papryczkę chili. Zagotować i wystudzić. Skrzydełka obsypać przyprawami, przełożyć do miski i zalać marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s