Czosnkowy filet na szparagach

Mięso jest aromatyczne, wilgotne i dietetyczne 🙂

Składniki

1 pojedynczy filet z kurczaka

1 pęczek zielonych szparagów

4 ząbki czosnku

sól

pieprz

suszone pomidory w płatkach

 

Sposób przygotowania

Fileta nadziać paseczkami czosnku.

Fileta skropić olejem i natrzeć przyprawami. Odstawić do lodówki na 20 minut, po czy m obsmażyć ze wszystkich stron na suchej patelni, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Szparagi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Filet pokroić w plastry i ułożyć na ugotowanych szparagach. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s