Ryż z pieczarkami

Dodatek do mięsa lub samodzielne danie

Składniki

3/4 szklanki ryżu

2 marchewki

1 pietruszka

1/4 niedużego selera

1 cebula

10 dkg pieczarek

sól, pieprz

curry

szczypiorek

 

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na oleju. Pieczarki i włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do cebuli. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodać ryż. Zalać 1,5 szklanki wrzątku, dodać łyżeczkę curry, przykryć i dusić na najmniejszym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Doprawić do smaku i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce. Przed podaniem wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego 🙂

Wegetariański obiad VI

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s