Babeczki ryżowe

Obraz 5020

Składniki

1 torebka ryżu brązowego

1/2 cukinii

100 g boczku

2 jajka

curry

kurkuma

sól, pieprz

słodka papryka

szczypiorek do posypania

 

Sposób przygotowania

 

Ryż ugotować. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Przełożyć do ryżu. Na tłuszczu z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć ją na ręczniku papierowym i dodać do ryżu.

Jajka roztrzepać, dodać do ryżu. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Masę ryżową przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Smacznego 🙂

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Babeczki ryżowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s