Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego

Obraz 5011

Składniki

300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej

1 czerwona papryka

250 g mrożonego kalafiora lub 1 swieży nieduży

ciasto francuskie

1 łyżka przecieru pomidorowego

słodka papryka

pieprz kajeński

majeranek

kmienk mielony

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

 

Mięso mielone wymieszać z przyprawami. W rondlu rozgrzać olej. Z mięsa formować małe pulpeciki i smażyć na gorącym tłuszczu.

Paprykę pokroić w kostkę, kalafiora podzielić na małe różyczki. Dodac do obsmażonych pupecików.

Podsmażyć 5-10 minut i zalać gorącą wodą. Gotować kolejne 5 minut, dodać przecier pomidorowy, przyprawy. Gotować do zgęstnienia sosu.

Sos nałożyć do naczyń do zapiekania i przykryć ciastem francuskim. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut. Podawać gorące.

Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s