Deser czekoladowo-kawowy

Kremowy deser z dodatkiem kawy 🙂

Składniki
330 ml śmietany 30%
1 tabliczka gorzkiej czekolady
250 g ricotty
1 łyżka kawy mielonej
brzoskwinie z syropu

Sposób przygotowania
Czekoladę rozpuścić z 3-4 łyżkami śmietanki w kąpieli wodnej. Wystudzić.
Serek zmiksować na puch, połaczyć z czekoladą i kawą. Wymieszać z ubitą śmietanką (3-4 łyżki odłożyć do dekoracji). Odsatwić do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż stężeje.
Przed podaniem deser udekorować kawałkami brzoskwiń, śmietaną i startą czekoladą.
Smacznego 🙂

DSC_0488

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s