Mielone z botwinką

 

Sezonowe wersja kotlecików 🙂

Składniki

200 g zmielonej łopatki wieprzowej

1/2 pęczka botwiny

1 jajko

1 łyżka posiekanego koperku

bułka tarta

sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania

Botwinkę umyć dokładnie i posiekać, a następnie podsmażyć do zwiędnięcia na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Dokładnie wymieszać z resztą składników i 2-3 łyżkami bułki tartej.

Z masy mięsnej formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s