Ryżanka z kapustą

Lekka, wiosenna zupa

Składniki

1/2 główki młodej, włoskiej kapusty

kości schabowe

włoszczyzna

3/4 szklanki ryżu

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kości zagotować, zebrać szumowiny i dodać włoszczyznę. Gotować około pól godziny. Wyłowić w wywaru kości i warzywa. Marchewkę pokroić w plasterki i wrzucić do zupy razem z ryżem. Po 10 minutach dodać poszatkowaną kapustę i gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku. Ewentualnie zabielić. Smacznego 🙂

dsc_7785

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s