Zapiekane kajzerki

 

Syte danie na każdą porę dnia 🙂

Obraz 001

Składniki

6 kajzerek

250 g mięsa mielonego

4 ząbki czosnku

250 g pieczarek

2 cebule

1 kulka mozzarelli

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

szczypior

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Cebulę zeszklić, dodać mięso, smażyć około 10 minut, często mieszając. Wymieszać z usmażonymi osobno pieczarkami.

Z kajzerek odciąć wierzch i wydrążyć. Do środka nałożyć farsz.

Każdą bułkę przykryć plastrem mozzarelli, posypać słodką papryką i ziołami i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać np z ketchupem. Smacznego 🙂

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Zapiekane kajzerki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s