Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

Tania i smaczna propozycja obiadowe, ja uwielbiam takie połączenie smaków 🙂

Składniki:

300 g mięsa wieprzowego

4 większe ziemniaki

1/4 młodej kapusty

1/2 pęczka koperku

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Mięso i ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kapustę szatkujemy, podsmażamy do zwiędnięcia, dodajemy koperek, doprawiamy, smażymy jeszcze 2-3 minuty.

Ziemniaki ubijamy, dodajemy kapustę i pokrojone w kostkę mięso, mieszamy, doprawiamy. Z masy ziemniaczanej formujemy kotleciki i obsmażamy z obu stron.

Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s