Gulasz z biodrówki

Mięso jest kruche i delikatne 🙂

Składniki

0,75 kg biodrówki

3 marchewki

0,25 kg pieczarek

3-4 łyżki kukurydzy z puszki

1 cebula

sól, pieprz,

liść laurowy, ziele angielskie

olej, ocet jabłkowy

1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania

Z mięsa wykroić kość i pokroić w dużą kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem i octem. Odstawić do lodówki.

Mięso wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać posiekaną w piórka cebulę, podsmażyć, zalać gorącą wodą, wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę i dusić do miękkości mięsa. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i kukurydzę. Doprawić do smaku. Mąkę wymieszać z wodą i wlać do mięsa. gotować jeszcze 5 minut. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s