Potrawka drobiowa z piekarnika

Delikatne mięso i duszone warzywa idealnie się uzupełniają 🙂

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka

6-7 ziemniaków

2 marchewki

20 dkg pieczarek

2 papryki

2 cebule

3-4 ząbki czosnku

1 szklanka bulionu (może być z kostki)

sól, pieprz

zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Gotować 5 minut. Fileta przyprawić i podsmażyć na suchej patelni. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto. Pieczarki podsmażyć do odparowania soku. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia do zapiekania, doprawić i wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać bulionem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. W czasie pieczenia kilka razy wymieszać. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s