Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską

Smaczna, aromatyczna propozycja obiadowa z Włoch 🙂
200 g makaronu Fusilli al torchio
1/2 brokuła
100 g szpinaku mrożonego w brykiecie
100g szynki parmeńskiej
sól, pieprz
ser a’la parmezan

Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente. Brokuła ugotować na półtwardo.
Szpinak rozmrozić na suchej patelni, dodać pokrojoną szynkę, podsmażyć, dodać pokrojonego w plastry brokuła. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą (szynka jest słona). Wymieszać z makaronem. Jeszcze na patelni posypać serem, wymieszać.
Smacznego 🙂

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s