Roladki drobiowe z salami

Delikatny drób z wyrazistym akcentem

Składniki

1 filet z kurczaka

5 dkg sera żółtego wędzonego

4 plastry salami

sos piri-piri

 

do panierowania:

1 jajko

sól, pieprz

bułka tarta

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka przekroić na 2 kotlety, rozbić. Na mięsie ułożyć plastry salami, na krótszym końcu ułożyć paski sera, skropić je sosem piri-piri i zwinąć roladki. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s