Roladki schabowe z cukinią i serem

Na niedzielny obiad 🙂

Składniki

70 dkg schabu wieprzowego

1 młoda cukinia

ser w zalewie czosnkowo-ziołowej

pasta z suszonych pomidorów

 

do panierowania:

sól, pieprz

1 jajko

bułka tarta

Sposób przygotowania

Cukinię pokroić w cienkie plasterki, posypać solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Kotlety rozbić i posmarować pastą z pomidorów, na każdym ułożyć po kilka plasterków cukinii i po kuleczce sera.

Każdy plaster schabu zwinąć i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z surówką i na przykład ryżem. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s