Zapiekanka z pieczarkami i fasolą

Na postny obiad

Składniki

40 dkg makaronu

1 puszka czerwonej fasoli

70 dkg pieczarek

2 cebule

4 jajka

3 łyżki jogurtu naturalnego

1 serek wiejski

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania

Makaron ugotować l dente. Cebule pokroić i zeszklić, dodać starte na grubym oczku pieczarki i smażyć do odparowania soku. Doprawić do smaku. Makaron wymieszać z fasolą i pieczarkami, przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka roztrzepać, doprawić i wylać na makaron. Na wierzch wyłożyć serek wiejski. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35 minut. Podawać np. z ketchupem. Smacznego 🙂


Wegetariański obiad VI

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s