Pomidorowy filet z salsą

Lekki obiad na lato 🙂

Składniki

1 filet z kurczaka

3 ząbki czosnku

3 suszone pomidory

kilka kaparów

sól, pieprz

suszone pomidory w płatkach

salsa:

1 pomidor

1 awokado

kilka oliwek

bazylia

sól, pieprz

ocet balsamiczny

oliwa

Sposób przygotowania

Fileta przekroić tak, żeby utworzyła się kieszonka, nasmarować ją przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wypełnić pomidorami i kaparami. Wierzch posypać solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Kieszonkę można spiąć wykałaczkami. Fileta obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu a następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 5 minut.

Pomidora i awokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać garść porwanych listków bazylii, doprawić, dodać łyżkę octu balsamicznego i 3 łyżki oliwy, wymieszać.

Fileta pokroić w plastry, podawać z salsą.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s