Szybka potrawka z ryżem

Składniki

3/4 szklanki ryżu

1/2 niedużej cukinii

1/2 puszki kukurydzy

1 laska dobrej wiejskiej kiełbasy

2 łyżki koncentratu pomidorowego

świeże zioła, bazylia i oregano

sól, pieprz

słodka papryka

Sposób przygotowania

Suchy ryz podsmażyć na 1 łyżce oleju, zalać 1,5 szklanki wody, posolić i gotować aż wchłonie prawie cały płyn. Dodać pokrojoną kiełbasę, cukinię i osaczoną kukurydzę. Wymieszać i doprawić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, posiekane zioła i podgrzewać jeszcze 10 minut. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s