Karkówka duszona z jarmużem

Aromatyczny gulasz

Składniki

karkówka wieprzowa 1/2 kg

jarmuż 1/2 pęczka

koncentrat pomidorowy 1 słoiczek

sól i pieprz

papryka słodka mielona

chili pieprz cayenne

zioła prowansalskie

kminek mielony

ziarna jałowca 3-4 szt

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawami i odstawić na noc do lodówki. W garnku rozgrzać olej i wrzucić mięso, obsmażyć. Zalać wodą.

Z jarmużu wykroić główny nerw, pokroić i po około pół godzinie dodać do mięsa. Dusić do miękkości.

Do mięsa dodać koncentrat, zagotować i doprawić do smaku. Podawać np. z kaszą.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s