Placki po zbójnicku

Inna wersja popularnych placków ziemniaczanych

Składniki

1,5 kg ziemniaków

0,5 kg pieczarek

1 duża cebula i 1 mała

0,25 kg boczku lub wędliny

2 jajka

3 łyżki mąki

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce razem z małą cebulą.

Pieczarki, dużą cebule i wędlinę pokroić i podsmażyć. Przyprawić do smaku.

Dodać do ziemniaków, wbić 2 jajka, wsypać mąkę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego 🙂

DSC_0474

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s