Ciasto śmietankowe

Szybkie i łatwe w przygotowaniu 🙂

Składniki:

1 szklanka mąki

2 budynie śmietankowe

3/4 szklanki cukru pudru

3 jajka

1/2 kostki margaryny

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Margarynę zmiksować z cukrem na jednolita masę, następnie dodawać po jednym jajku. Kiedy składniki się połączą dodać mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia, zmiksować. Masę wylać na natłuszczoną tortownice o średnicy 21 cm. Przed podaniem ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

DSCN3278

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s