Nadziane kotlety schabowe

Kolorowy pomysł na schabowego 🙂

 

Składniki:

2 plastry schabu

2 plasterki dowolnej szynki

po kawałku żółtej cukinii i czerwonej papryki

5 dkg sera żółtego

sól, pieprz

curry

pieprz kajeński

do panierowania:

jajko

bułka tarta

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cukinię zetrzeć na tarce i odcisnąć, papryką pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć do odparowania doku, doprawić.

Mięso rozbić. Farsz wymieszać ze startym serem żółtym. Na kotletach ułożyć szynkę i porcję farszu, złożyć na pół.

Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.

Smacznego 🙂

 

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Nadziane kotlety schabowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s